До 15 квітня українські школярі можуть подати заявку на програму Ukraine Global Scholars, яка допомагає талановитим учням безкоштовно вступити в найкращі навчальні заклади світу.

До 15 квітня кожен школяр 8–11-х класів, який знає англійську мову та мріє про освіту за кордоном, але має обмежені фінансові можливості, може податися до Ukraine Global Scholars. Однією з головних умов участі є позакласна та академічна успішність апліканта, а також згода учасника повернутися після закінчення бакалаврату в Україну на 5 років, щоб розбудовувати державу, використовуючи здобуті знання.

Ukraine Global Scholars заснували українські випускники відомих університетів США. Ця благодійна організацію щороку відбирає талановитих учнів з незаможних родин та безкоштовно допомагає зі вступом у провідні світові навчальні заклади. За 5 років існування за допомогою програми вже понад 100 підлітків виграли повні стипендії на навчання в найкращих вишах та школах-пансіонах світу.

Відбір у програму відбувається в три етапи. Спочатку учень надсилає заявку, де в есе розповідає про себе та надає табелі з оцінками. У другому раунді проводиться онлайн-тест на знання англійської мови та математики, а на третьому етапі апліканти проходять інтерв’ю із членами приймальної комісії. У червні приходять результати відбору — найталановитіші стають фіналістами програми.

Відібрані учасники проходять онлайн-школу, де готуються до тестів із професійними викладачами, навчаються писати есе та отримують допомогу менторів протягом кількох місяців. Ukraine Global Scholars покриває всі витрати, які виникають під час подання заявок, допомагає з обранням навчальних закладів, підтримує під час навчання за кордоном та допомагає з пошуком літніх стажувань і працевлаштуванням в Україні.

Детально про відбір та подання заявки — за посиланням.

Поділитися цією статтею