Діти шкільного віку зможуть вирушити у свою першу «подорож» до Чорнобиля, відвідавши дитячу екскурсійну програму на мультимедійній виставці «Чорнобиль. Подорож».

Діти віком 9–12 років ознайомляться з експозицією через історію однієї родини, яка допоможе краще зануритись в контекст 1986 року і зрозуміти, чим жили і що відчували місцеві мешканці у ті часи. Також діти дізнаються у доступній формі про принцип утворення електроенергії на атомній станції, про те, які тварини є мешканцями 30-кілометрової зони зараз. А головне — поділяться своїми переживаннями та думками після ознайомлення з експозицією.

Групи із дітьми віком 13–16 років поглянуть на історію Чорнобильської трагедії як на проблему замовчувань та засекреченості, що призвело до аварії у 1986 році. Водночас, екскурсійна програма передбачає розгорнутий діалог про те, як трансформувалась трагедія у нові знання, дослідження та мистецькі твори.

«Експозиція виставки складається з сімох смислових блоків — від світового контексту карколомного 1986 року до розповіді про саму аварію, від історій людей, долі яких нерозривно пов’язані з подіями 26 квітня 1986, до діалогу щодо подальшої долі Чорнобиля, його майбутнього», — розповідають організатори виставки.

Реєстрація за посиланням. Слід обрати квитки з приміткою «Екскурсія для шкільних груп» на зручну дату і часовий слот. Під час реєстрації потрібно вказати контактний номер координатора групи, який супроводжуватиме дітей на виставці.

Проєкт створений за ініціативи Офісу Президента Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України разом із ДАЗВ за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики.

Поділитися цією статтею