Міжнародна правозахисна організація Amnesty International запрошує українські школи взяти участь у Марафоні написання листів на підтримку людей, які зазнають порушення прав. Про акцію написали на сайті організації.

Однією з форм долучення до марафону може бути проведення уроку в школі. Інші варіанти заходу: онлайн-лекція, кінопоказ, дискусія, музичний концерт тощо.

У світі в багатьох школах із цього приводу проводять дні чи тижні прав людини.

Акція пройде 10 грудня — у День прав людини, який щороку відзначають з нагоди ухвалення Загальної декларації прав людини.

Щороку акція проходить одночасно у понад 200 країнах. Україна приєднається до неї вдесяте. Люди з усього світу пишуть листи підтримки та підписують петиції на захист тих, чиї права були порушені. Це допомагає змінити життя конкретних людей – героїв та героїнь Марафону написання листів.

Дізнатися більше про Марафон написання листів можна під час вебінару, який відбудеться 19 листопада 2020 року з 14:00 до 18:00. Для цього треба зареєструватись у формі.

Також Amnesty International надає матеріали для проведення Марафону, зокрема у школі. Усі методичні та роздаткові матеріали для Марафону можна знайти на сайті та у google-папці.

Фото amnesty.org.ua.

Поділитися цією статтею