У Києві стартує пілотний проект «Kyiv School Recycling», в рамках якого школярів вчитимуть сортувати сміття. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на виступ керівника проекту та координатора ГО «Солідарна молодь» у Києві Євгена Кузика.

Для школярів будуть проведені відповідні тренінги та прочитано курс лекцій. Їм розкажуть, як правильно сортувати вторинну сировину, як і в які речі її переробляють та як на цьому можна заробити. Пілотуватиме проект школа №43 в Солом’янському районі. 

«Кожна школа, використовуючи вторинну сировину, може заробити на власні потреби близько 7,5 тис. грн», — додає директор Комунального підприємства «Київський молодіжний центр» Ганна Куценко в коментарі для «Українського радіо». За її словами, проект також передбачає екскурсії на сортувальну лінію сміттєпереробного заводу.

Біля місць встановлення спеціальних смітників у 43-й школі розмістять інформацію про те, які матеріали доцільніше переробляти та що з них може вийти.

Наразі 4% території України опинилися під звалищами, і нараховується 6,5 тис. законних і близько 35 тис. незаконних сміттєзвалищ, які щороку поповнюються на 15 – 17 млн. тонн сміття.

Поділитися цією статтею