Сьогодні, 15 березня 2019 року, школярі намагаються донести дорослим, що екологічні катастрофи – це проблеми, важливіші за решту справ. Ідея ця виникла ще сім років тому у 15-річної Грети Танберг зі Швеції.

Спочатку дівчина розпочала страйк, згодом підключила до цього друзів та однокласників. Нині ж у 1325 містах світу регулярно проходять акції протесту, коли підлітки з банерами виходять на вулиці. Сьогодні ж у переліку тих, хто підтримав юну захисницю екології, є і міста України: Київ, Харків, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв і Запоріжжя.

Школярі прагнуть нагадати, що зміни клімату вже нині завдають непоправної шкоди.

Грета Танберг, яка стала символом боротьби та рішучості в усьому світі, свого часу була вражена, що люди здатні не думати про екологічні катастрофи, які поступово насуваються на нас. Якби всі країни поєднали сили, могли б хоча б частково вплинути на ситуацію, але дорослі думають про нагальні справи, а не про майбутнє, розповіла дівчинка в інтерв’ю The Guardian.

«Навіщо дбати про дітей та вчити їх, якщо їхнє майбутнє під загрозою». Грета Танберг та її однолітки вірять, що їхні голоси буде почуто. А нині дівчинку вже номінували на Нобелівську премію миру.

Грета закликає школярів підтримати її кліматичний страйк

Поділитися цією статтею