До останнього дзвоника учні активно дякують своїм вчителям, номінуючи своїх улюблених наставників на премію із призом 250 тис. грн. 

Переможець Global Teacher Prize Ukraine отримає також рік безкоштовного навчання та поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2020.

Зареєструвати вчителя можна, заповнивши відповідну форму і відповівши: чому саме він заслуговує на здобуття премії, чим він особливий? Номінуватися на «вчительський оскар» можна й особисто. Відбір триває з 11 квітня по 1 серпня. Переможця оголосять 5 жовтня.

Головну національну премію для вчителів в Україні з 2017 року проводить громадська спілка «Освіторія», мета — не лише популяризувати новаторські підходи в освіті, а й підняти престиж викладача.

Світова премія Global Teacher Prize, яку називають «нобелівською премією» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення, а у сфері освіти — перша і єдина премія такого масштабу. Нагороду вручають за видатний внесок у професію вчителя. Вона становить $1 млн.

Усі деталі національної премії Global Teacher Prize Ukraine — на сайті проекту.

Поділитися цією статтею