У всіх школах на таких територіях навчання відбуватиметься у форматі онлайн навіть за наявності укриттів.

Про це розповів заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє «Суспільне».

«Є школи, які навіть за наявності укриттів не можуть відкритися в очному форматі — це прифронтові території. А також є школи, де фізично неможливо облаштувати сховище в приміщенні, його потрібно будувати з нуля, а це дуже дорогий і тривалий процес. Одне повноцінне укриття коштує близько 30 млн грн. Цього року держава виділила 1,5 млрд грн для будівництва укриттів», — прокоментував заступник міністра.

Він додав: з 13 тис. шкіл в Україні з 1 вересня 7,5 тис. працюватимуть у звичайному форматі, а близько 3 800 — у змішаному. 2,5 тис. шкіл працюватимуть виключно дистанційно. А з тимчасово окупованих територій навчатимуться приблизно 70 тис. учнів.

Прокоментував Андрій Сташків і становище шкіл, які були переміщені з тимчасово окупованих територій Запорізької й Херсонської областей. Наразі вони розташовані на підконтрольній Україні території, але все одно працюватимуть дистанційно.  

Фото: Facebook Андрія Сташківа

Поділитися цією статтею