У Міністерстві освіти і науки України планують розпочати навчальний рік офлайн. Однією з головних вимог до закладів освіти є наявність захисних споруд.

Новий навчальний рік в умовах воєнного стану розпочнеться традиційно в День знань, тобто 1 вересня. У шести областях середні навчальні заклади не працюватимуть очно, в інших — функціонуватимуть за різними формами.

Про це заявив очільник Міністерства Сергій Шкарлет під час селекторної наради.

За його словами, початок навчального року 1 вересня передбачений постановою Кабміну «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні» від 24 червня 2022 року №711.

Триватиме навчальний рік до 30 червня 2023 року, проте тривалість може бути меншою чи більшою за 175 днів, оскільки в різних школах може бути різна тривалість навчального тижня. Її визначає педрада кожного окремого освітнього закладу — це може бути п’ять чи шість днів.

У шести областях очної форми навчання в закладах середньої освіти не буде через підвищену небезпеку російських артилеристських чи ракетних ударів. Це Донецька, Запорізька, Луганська, Одеська, Харківська та Херсонська області. У 17 областях навчальні заклади функціонуватимуть за всіма формами.

Станом на сьогодні понад 11 тисяч закладів освіти по всій Україні, тобто 47%, забезпечені укриттям. Відповідно, ці школи з 1 вересня зможуть розпочати навчання офлайн.

Поділитися цією статтею