Школи не можуть вимагати інформаційну згоду від батьків, що не несуть відповідальності за розповсюдження COVID-19. Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Днями в інтернеті з’явилася інформація: деякі адміністрації шкіл змушують батьків підписувати інформаційну згоду, що заклад освіти не несе відповідальності за поширення COVID-19.

Такий документ не передбачений жодним нормативним актом, наголошує МОЗ. Деякі керівники закладів освіти самі вирішили скласти його і дати батькам на підпис.

Ніхто не може змусити батьків підписувати таку згоду. Це — офіційна позиція Міністерства охорони здоров’я, яку озвучив міністр.

Відповідальність на закладах освіти та місцевому самоврядуванні є за протиепідемічні заходи. У медичних пунктах шкіл мають бути антисептики, безконтактні термометри, дезінфектори, маски для персоналу тощо.

Обов’язково треба дотримуватися протиепідемічних правил. Це різний час для занять різних класів та груп, перерви між уроками для різних класів у різний час, розмітка на підлозі для дотримання соціальної дистанції та інші.

На уроках діти можуть бути без масок, а на перервах, коли виходять в інші приміщення школи, повинні носити маски обов’язково.

Фото: unsplash.com

Поділитися цією статтею