Шкільні уроки музики потребують «перезавантаження» — вважають у компанії Mastercard. 

На початку 2020 року вони провели дослідження серед школярів 2-7-х класів України. Виявилося, що лише 45% учнів подобаються уроки музичного мистецтва в школі, 43% вважають їх сучасними та модними. І лише 26% сприймають уроки музики як важливі порівняно з іншими дисциплінами.

Проте, як свідчить закордонний досвід, зокрема Нідерландів та Великої Британії, музичне мистецтво вкрай важливе. Уроки музики в школі сприяють кращим успіхам учнів з інших предметів і підвищують показники успішності на 10-18% з математики, читання, іноземних мов, допомагають швидше соціалізуватися новачкам, підвищують рівень колективного духу в класі, а також покращують ставлення учнів до своєї школи.

Щоб «перезавантажити уроки музики» і допомогти вчителям більш творчо готуватися до їх викладання, компанія Mastercard започаткувала «Безцінні уроки музики». Сайт проєкту pricelessmusic.com.ua стане справжнім джерелом натхнення для вчителів, адже тут зберуть найкращі ідеї творчих педагогів України, рекомендації до складних тем програми у формі конспектів, інноваційні методи та вправи для активного залучення дітей, а також сучасні музичні твори для використання на уроках. 

Проєкт отримав підтримку Міністерства освіти і науки України, а амбасадором став популярний артист MONATIK.

Наразі стартував перший етап проєкту ― збір порад та матеріалів від педагогів, методистів, музикантів та всіх небайдужих. Поділитися своєю ідеєю можна, перейшовши на сайт pricelessmusic.com.ua та надіславши матеріали через кнопку «Поділитися ідеєю». Збір матеріалів триватиме до 30 листопада 2020 року, і їх перевірятимуть досвідчені педагоги та методисти з практичним досвідом роботи в школі. Найкращі конспекти, методики та вправи будуть опубліковані на сайті проєкту, щоб нести натхнення та практичну користь для кожного вчителя музичного мистецтва України.

 

Поділитися цією статтею