МОН дає кошти на оснащення навчальних кабінетів та STEM-лабораторій у 2020 році, дедлайн подання заявок — 13 червня. Порядок та умови погодження відповідних пропозицій набрали чинності, повідомляють у Міносвіти.

До листів із пропозиціями необхідно додати перелік обладнання, яке планується закупити для кожного закладу освіти, вказаного в пропозиціях. Обладнання необхідно зазначати у точній відповідності до позицій Типового переліку засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій, затвердженого наказом МОН від 29 квітня 2020 року.

Оснащення обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій здійснюють у державних та комунальних закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти. Зокрема, це:

  • заклади спеціалізованої освіти наукового профілю;
  • заклади освіти з кількістю 10-11-х класів — 6 і більше;
  • опорні заклади освіти з кількістю 10-11-х класів — 4 і більше;
  • заклади освіти з кількістю учнів у 5-11-х класах — 600 і більше;
  • опорні заклади освіти з кількістю учнів у 5-11-х класах — 200 і більше;
  • заклади професійної (професійно-технічної) освіти з кількістю учнів, які здобувають повну загальну середню освіту  400 і більше.

Загальна вартість засобів навчання та обладнання не може перевищувати виділений відповідному місцевому бюджету обсяг коштів освітньої субвенції, затвердженої відповідним розпорядженням Уряду.

«Це можливість для закладів освіти забезпечити учнів необхідним обладнанням і зробити освітній процес якіснішим. Закликаємо державні адміністрації подавати пропозиції та розвивати заклади освіти на місцях» зазначила т.в.о міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Оснащення обладнанням здійснюється з розрахунку 1-5 STEM-лабораторій на м. Київ, одну область, з яких не більш ніж одна  у закладах профтеху.

Пропозиції на електронну адресу stem@mon.gov.ua приймають до 13 червня 2020 року. Деталі — за посиланням.

Читайте також: Уряд готує 800 мільйонів гривень на STEM-лабораторії у школах 

Міносвіти затвердило перелік обладнання для природничих кабінетів і STEM-лабораторій

Поділитися цією статтею
Автор: