Міністерство освіти і науки визначило, як буде проводитись зовнішнє незалежне оцінювання 2020 року, відповідним наказом. Обов’язкові предмети не змінились.

Наступного року ЗНО триватиме з 21 травня до 17 липня. Кожен учасник може  пройти щонайбільше чотири тестування. Загалом оцінювання традиційно відбуватиметься з одинадцяти навчальних предметів.

Випускникам, які 2020 року будуть отримувати повну загальну середню освіту, результати ЗНО з трьох предметів зарахують як результати державної підсумкової атестації. Ці учасники мають обов’язково скласти:

  • українську мову і літературу;
  • математику або історію України (на вибір учасника);
  • ще один предмет з переліку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Також 2020 року результати зовнішнього оцінювання з української мови і літератури (української мови), математики або історії України можуть зараховуватися як результати атестації для студентів закладів вищої освіти, які скористалися правом повторного складання ДПА у формі ЗНО, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Поділитися цією статтею