14 травня розпочнеться голосування у конкурсі з відбору підручників для Нової української школи. Серед претендентів — підручники Quick Minds (від Cambridge University Press) та Smart Junior (від MM Publications) — єдині британські видання, адаптовані до нових програм і стандартів, які пройшли національне пілотування у 100 школах України.

Вперше в історії України в батьків і першокласників з’явилась можливість отримати безкоштовно підручники з англійської мови від британських видавництв. Це безпрецедентний випадок, адже до цього жодне британське видавництво не погоджувалось працювати з державним замовленням через низьку ціну закупівлі та складні тендерні процедури.

У суспільстві є запит на якісну освіту, в тому числі, англійську мову. Батьки часто скаржаться на те, що вони вимушені купувати підручники, а те, що дає держава, стоїть на полицях шкільних бібліотек.

Отже, тепер рішення за вчителями та батьками. Кожна школа має реальний шанс отримати якісні навчальні матеріали з англійської мови від держави безкоштовно.

Як відбуватиметься голосування?

Усі вчителі отримають доступ до бази підручників, які подано на конкурс. Доступ і процедуру голосування забезпечує Інститут Модернізації Змісту Освіти (ІМЗО) і Міністерство освіти і науки. Всього на голосування висунуто 9 підручників. Під час голосування всі вчителі зможуть переглянути підручники та зробити свій вибір. Одна школа обирає один підручник для 1 класу рішенням педагогічної ради. Голосування триватиме 14-18 травня.

Як дізнатися про підручник більше?

Методисти видавництв підготували для вас безкоштовні онлайн вебінари, присвячені перевагам і особливостям роботи зі Smart Junior та Quick Minds.

Коли: 10 травня (17:00 – 18:00).

Тема: 10 Reasons to Work with Quick Minds in the New Ukrainian School

Спікер: Анна Шовкалюк – методист Cambridge University Press в Україні.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ >>> https://goo.gl/ER4bCg

Коли: 11 травня (15:00 – 16:00).

Тема: ‘Teaching basic competencies with Smart Junior’

Спікер: Анна Гезь – методист-консультант видавництва MM Publications в Україні.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ >>> https://goo.gl/uCAcmy

Детальна інформація про конкурс, Sample Pages, відеоогляди підручників доступні тут >>> https://goo.gl/VS7LnH

Поділитися цією статтею
Автор: