1 грудня українські школи проведуть Уроки доброти в рамках міжнародної кампанії #ЩедрийВівторокДіти. Учасникам акції пропонують взяти участь у конкурсі на найкращий урок і отримати цінні призи, повідомляють організатори проєкту.

#ЩедрийВівторок — міжнародний День добрих справ, який щороку відзначають у перший вівторок після Дня подяки заради допомоги нужденним та розвитку культури благодійності.

Уроки доброти покликані популяризувати волонтерство і благодійність серед школярів. Навчальні заклади по всій Україні підготують благодійні ярмарки, концерти та вистави, волонтерські активності та інші ініціативи, направлені на залучення дітей до добрих справ.

Кампанію #ЩедрийВівторокДіти координує благодійний фонд «Запорука».

У рамках кампанії зняли відео, що розповідають про різні форми благодійності. У них взяли участь реперка Alyona Alyona, співачка й акторка Анна Трінчер, актор театру і кіно Олександр Рудинський. Анімаційного героя Добрятка озвучив теле- та радіоведучий Влад Волошин.

Навчальні заклади можуть зареєструватися у формі й отримати детальну інструкцію щодо організації власних благодійних подій офлайн, а також обрати онлайн цікаві майстер-класи, тренінги та зустрічі із зірками за благодійні внески. 

Реєстрація 

Школи також матимуть змогу долучитися до тематичних флешмобів у соцмережах і поборотися за перемогу в конкурсі з корисними подарунками.

Конкурс серед навчальних закладів відбудеться на найяскравіше проведення Уроків доброти. Переможці отримають цінні подарунки для школи — інтерактивну дошку, проєктор та інші корисні речі. Усі учасники отримують відзнаки за участь.

Для участі в конкурсі потрібно:

1. Зробити публікацію на сторінці навчально закладу в соціальній мережі Facebook про участь у #ЩедрийВівторокДіти. У публікації відмітити сторінку @Щедрий вівторок та поставити хештег #ЩедрийВівторокДіти. Якщо немає сторінки в соціальних мережах, афішу можна розмістити на інфостендах у місті чи навчальному закладі та надіслати фотографію.

2. Провести Урок доброти для дітей у школі та ініціювати власний благодійний захід разом зі школярами до Щедрого вівторка.

3. Зареєструвати благодійний захід на сайті zaporuka.org.ua. Описати, як все відбувалося, та поділитися фото (реєстрація буде відкрита з 15 листопада по 5 грудня).

4. Долучити якомога більше родичів, друзів та знайомих проголосувати за вашу добру справу.

Переможуть учасники, які наберуть найбільшу кількість голосів.

Поділитися цією статтею