Шестирічний Леві Наварра з Каліфорнії серйозно задумався, як зробити людей навколо трохи щасливішими. Разом з батьками вони встановили в себе у дворі спеціальну скриньку, в яку можна кидати записки зі своїми побажаннями та мріями.

Як повідомляє CNN, ідея спрацювала, і дедалі більше незнайомців стали зупинятися біля будинку Наварра і залишати свої «листи щастя». У спонтанну акцію включилися також сусіди, батьки друзів Леві та просто жителі містечка, які стали передавати гроші для здійснення мрій.

Усе почалося з того, що Леві прийшов до мами з татом і сказав, що хоче дарувати радість людям навколо. Батькам, Емі і Дену, ця ідея дуже сподобалася, але задум сина довелося трохи скорегувати. Спочатку хлопчик вважав, що почати потрібно з однокласників і всіх їх відправити в Діснейленд. Тато з мамою сказали, що це не зовсім реально, і замість цього запропонували влаштувати вечірку. На неї прийшли понад 80 осіб. Серед них були не тільки однокласники Леві та їхні батьки, а й сусіди, з якими сім’я спілкувалася не так часто.

Після успіху свята Емі, Ден і Леві вирішили не зупинятися. Тоді народилася ідея поштової скриньки для листів про мрії та бажання. Конструкція вийшла дуже схожою на кабінку на виборчій дільниці, всередині була скринька для листів, бланки для тексту і ручки.

Коли «коробку радості» заповнили буквально за тиждень, сім’я Наварра вирішила продовжувати свою акцію. Зараз вони розбирають залишені записки та на сімейній раді, іноді разом з друзями та сусідами вирішують, що вони можуть зробити в кожному конкретному випадку. Не завжди прохання людей суто матеріальні. Емі та Ден використовують фонд пожертвувань, який охочі поповнюють добровільно. Хтось пише, що йому потрібна няня, а хтось зізнається, що його діти ні з ким не дружать і їм нема з ким грати. Усі ці питання хлопчик та його помічники вирішують індивідуально, але обов’язково разом.

Поділитися цією статтею