Шестирічний Оуен з американського штату Масcачусетс ліпить і продає пластилінових коал, щоб допомогти тваринам, які гинуть в австралійських пожежах. Як повідомляє CNN, за тиждень хлопчикові вдалося зібрати понад 20 тисяч доларів.

Мама хлопчика Кейтлін розповіла – коли син дізнався про масштабні пожежі в австралійських лісах, він запитав у батьків, чи страждають від цього тварини, які там живуть. Йому відповіли, що й людям, і тваринам в Австралії зараз дійсно дуже погано, багато хто гине.

Хлопчик в цей момент притих і пішов до своєї кімнати. Він повернувся з малюнком, на якому були зображені коала, кенгуру і дика собака дінго під дощем. Хлопчик сказав, що мріє, щоб у Австралії пішов дощ і загасив пожежі. Мама дуже здивувалася, тому що, за її словами, син ніколи не мріяв ні про що крім іграшок і чогось матеріального.

Хлопчик захотів якось допомогти тваринам. Разом з батьками він вирішив своїми руками ліпити маленькі фігурки коал, а родичі та друзі сім’ї платитимуть за них невеликі внески, які можна буде відправити рятувальникам і в фонд дикої природи.

Першу тисячу доларів за фігурки накопичили завдяки посту в Інстаграмі. Далі батьки організували кампанію на платформі GoFundMe. На рахунок надходять суми від п’яти до 125 доларів. Кожному, хто надсилає 50 доларів, батьки Оуена відправляють фігурки коали. За тиждень хлопчик зліпив 55 штук, а батьки допомогли з випалюванням і пересиланням коал. Зібрані гроші сім’я відправить до фонду Wildlife Rescue South Coast, який рятує і підгодовує тварин, які опинилися в зоні пожеж.

Поділитися цією статтею