Відомий інженер, підприємець, винахідник та мультимільярдер ще у 2015 році відкрив власну школу Ad Astra (назва походить від частини латинського прислів’я Per aspera ad astra — «Крізь терни до зірок»). У закладі, де навчаються діти засновника SpaceX і Tesla, немає традиційних класів і заздалегідь складеної програми.

Незважаючи на те, що школа була створена два роки тому, інформації про неї вкрай мало. У навчального закладу немає ні сайту, ні телефону, зате є угода про конфіденційність, яку підписують батьки дітей.

Де саме розташований заклад, до сьогодні також не було відомо. У це важко повірити, але один з філіалів школи начебто розташований на вулиці Теодора Драйзера — про це повідомляє американське видання Star Trek Discovery з посиланням на власні джерела в компанії SpaceX, а також неназваного чиновника Деснянської РДА.

DIGITAL STILL CAMERA
За словами чиновника, школа Ad Astra поєднує в собі сучасні та історичні українські архітектурні традиції

За словами чиновника, Маск не хотів відкривати школу в Лос-Анджелесі, адже там її швидко б знайшли. Інвестор також зумів домовитися, щоб до школи дітей підвозив Hyperloop. Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян нещодавно заявляв, що у Дніпрі починають будівництво тестового майданчика для Hyperloop. До проекту під робочою назвою «Hyperloop на Троєщіну» також приєдналися Мала академія наук, «Південмаш» та Укроборонпром. Учасники робочої групи провели перші робочі зустрічі з засновником Hyperloop One Ілоном Маском.

Джерело видання Star Trek Discovery пояснює, що проект школи обговорювався між сторонами конфіденційно, але зараз про неї вже можна говорити публічно: «Я пам’ятаю, як на робочій зустрічі в адміністрації ми запитали Ілона: коли можна буде розповісти людям про це? Він засміявся і відповів, що одразу як в Україні з’явиться мобільний зв’язок 4G. Так ось, думаю, тепер можна говорити про це».

Нагадаємо, цього тижня одразу два мобільні оператори в Україні запустили мобільний зв’язок четвертого покоління.

Додзвонитися до самого Ілона Маска виданню поки не вдалося, але у своєму Twitter бізнесмен повідомив, що шукає «захоплених своєю справою вчителів, які впроваджують у життя навички ХХІ століття». Зокрема, його цікавлять викладачі фізики, фізкультури та образотворчого мистецтва.

Поділитися цією статтею
Автор: