Міністерство освіти і науки шукає охочих пілотувати новий інтегрований курс «Природничі науки». Про це повідомляє прес-служба Міністерства.

Відтак, з 1 вересня 2018 року в рамках експерименту за бажанням астрономія, біологія, географія, економіка, фізика і хімія можуть вивчатися в старших класах як єдиний предмет. Курс може викладатися лише для учнів, що не планують складати ЗНО з природничих предметів. Викладати його можуть вчителі цих галузей знань без обов’язкового проходження курсів підвищення кваліфікації.

Наразі розроблено 4 різні проекти навчальних програм такого курсу. Дві з них побудовані так, щоб пояснити особливості природних явищ і технологічних процесів з позиції кожної представленої науки, одна стосується дослідження причинно-наслідкових зв’язків, що зумовили сучасний спосіб життя людства, та їх вплив на можливе майбутнє, а ще одна пропонує модульний підхід до вивчення природничих предметів.

Щоб долучитися до пілотування інтегрованого курсу «Природничі науки», школа має звернутися до місцевого органу управління освітою.

Поділитися цією статтею