Рішенням Наглядової Ради НАУ в.о. ректора Ксенія Семенова скасувала дозвіл на забудову 14 ЖК території авіаційного університету.

Про це повідомив народний депутат Роман Грищук. 

Землі від ЦКМ НАУ до стадіону і парку Відрадний мали би бути забудовані високоповерхівками. Дозвіл у 2021 році видала ДАБІ в останній день свого існування.  

«У жовтні 2021 ДІАМ зафіксувала численні порушення в цьому дозволі. Цей проєкт суперечив будівельним нормам і, найголовніше, жодної вигоди для держави й університету, жодної соціальної інфраструктури там не значилось» повідомила Ксенія Семенова.  

«Віддавши землі зараз один раз, університет би назавжди втратив землю, район залишився б без зеленої зони і отримав би ще один щільний ЖК із навантаженням на всі мережі району» додав Роман Грищук. 

Рішення підтримав міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

«Реорганізація НАУ в дії. Наглядова рада, яку ми сформували у січні, активно працює. До неї увійшли представники бізнесу та держсектора, а також фахівці авіагалузі. Глобальна мета реорганізації — посилення обороноздатності країни. Для цього маємо зробити на базі НАУ провідний центр розвитку авіаційної галузі. Рухаємося далі» прокоментував він.

У майбутньому вільну територію планують використати для розвитку університету. 


Поділитися цією статтею