Нью-Йорк вже має понад 140 сторінок рекомендацій щодо відкриття шкіл. Надзвичайно детально врахували різні аспекти — від забезпечення технологіями до соціально-емоційного здоров’я.

Зокрема, в документі є розділи про повторення вивченого, комунікацію із сім’ями та громадами, особливості здоров’я та безпеки. Обговорюють і харчування дітей, і транспорт, і соціальний та емоційний добробут. Окрім того, детально розглядають бюджет і економічні питання, технології, особливості викладання та навчання в нових умовах.

Акцент роблять на профілактичних заходах: школам та округам потрібно буде проводити перевірки здоров’я та обстеження учнів і персоналу, вимагатимуть носіння масок та максимальне соціальне дистанціювання, плани ізоляції хворих, поки їх не зможуть відправити додому, належну гігієну рук та дихання (вентиляція), процедури очищення та дезінфекції для шкіл.

Зазначають, що здоров’я та добробут дітей і дорослих у школах є найважливішими. Також на першому плані справедливість освіти, враховують величезне різноманіття, яке існує серед населення США. Округам надають керівні принципи, але в них є свобода для творчих рішень і гнучкості на місцях.

Також звертають увагу, що відкриття шкіл навряд чи буде разовою подією. Тому оновлені вказівки надаватимуть залежно від ситуації.

Рекомендації щодо відкриття шкіл в Нью-Йорку: “Recovering, Rebuilding, and Renewing: The Spirit of New York’s Schools – Reopening Guidance”.

Нагадаємо, в Україні Міносвіти розглядає три варіанти початку навчального року, і вони будуть залежати від епідеміологічної ситуації в окремих регіонах:

  • варіант перший  низький рівень захворюваності, відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі;
  • варіант другий  високий рівень захворюваності, освітній процес забезпечується дистанційно;
  • варіант третій (найбільш імовірний)  середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечується як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання та гігієни.

Також Міністерство охорони здоров’я України працює над рекомендаціями, за якими в умовах карантину можуть працювати школи. Фінальний список рекомендацій обіцяють оприлюднити вже найближчими тижнями.

Серед рекомендацій розглядають такі:

• Перед початком роботи закладу всім працівникам вимірюють температуру.

• Дітям міряють температуру перед входом у заклад.

• Працівників і дітей з температурою, вищою за 37,2, не допускають у заклад.

• Батьки, які приводять дитину у заклад, повинні користуватися масками.

• Заклади мають бути оснащені антисептиками.

• Діти користуються ними виключно під наглядом вихователя.

Фото: https://depositphotos.com/

Поділитися цією статтею