У рамках Нової української школи заплановано створити мережу академічних та професійних ліцеїв уже до 2027 року. Наразі проводиться активна робота над розробкою державного стандарту для старшої профільної школи.

Це підкреслив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Згідно з чинним законодавством органи місцевого самоврядування зобов’язані до 1 вересня 2024 року затвердити плани щодо створення оптимальної мережі навчальних закладів з урахуванням вимог закону щодо безпеки, інклюзивності та цифрового освітнього простору. Крім того, вони повинні врахувати демографічні показники, можливості громади та профілізацію старшої школи.

У Міністерстві наразі активно працюють над створенням мапи такої мережі.

«Зі свого боку в міністерстві також працюємо над розробленням мапи мережі, на яку будуть нанесені всі заклади, враховані відстані між ними, кількість населення, якість доріг, наявність автобусів для підвезення та укриттів. Така мапа допоможе побачити об’єктивну картину та змоделювати майбутню мережу ліцеїв», — додав міністр.

Оксен Лісовий також повідомив, що планує опрацювати фідбек про поточні проблеми вчительства, який він отримав під час поїздок у регіони. Зокрема, щодо дебюрократизації освіти, забезпечення підручниками та поновлення навчання вчителів.

«Уже активно над цим працюємо, зокрема готуємо проєкт постанови щодо виділення коштів на НУШ, укладено договори на друк підручників», — підсумував він.

Поділитися цією статтею