Комітет з питань науки і освіти рекомендував прийняти проект закону «Про повну загальну середню освіту» за основу в першому читанні.

Парламент розглянув законопроект 30 травня і підтримав! Попереду друге читання.

Міносвіти опублікувало презентацію закону, що продовжить освітню реформу (гортайте слайди):

За словами міністрині освіти і науки Лілії Гриневич, важливо прийняти цей закон бодай у першому читанні, щоб побудова нової системи шкільної освіти не зупинилася на півшляху.


«2017 року парламент ухвалив Закон «Про освіту», що став фундаментом освітньої реформи. Саме завдяки йому першого вересня минулого року першокласники прийшли навчатись у Нову українську школу. Але для повноцінного будинку фундаменту недостатньо, нам також потрібні стіни, вікна, дах — ті механізми, які дадуть повноцінно реалізуватись ідеям Закону «Про освіту» та концепції НУШ. І саме цією опорною стіною реформи має стати презентований сьогодні проект закону «Про повну загальну середню освіту», — зазначила Лілія Гриневич, повідомляють у МОН.


Профільний парламентський комітет виніс позитивну оцінку законопроекту. Водночас пропонує окремі зауваження до проекту врахувати між розглядами документа в першому та другому читанні.

Нагадаємо, 13 березня 2019 року уряд подав до парламенту проект закону «Про повну загальну середню освіту».

Поділитися цією статтею