На пробне ЗНО учасники повинні прийти з масками або респіраторами (зокрема, виготовленими самостійно). За наявності симптомів ГРВІ радять залишатися вдома. У такому разі учасник зможе завантажити всі матеріали тестування зі своєї сторінки на сайті, а також внести відповіді, щоб визначити свої результати, не створюючи додаткових ризиків для здоров’я. Це зазначає Український центр оцінювання якості освіти.

15 червня відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, 17 червня — з усіх інших навчальних предметів. Зареєструвалося понад 218 тисяч учасників.


«На пунктах буде по одній запасній масці, але ми рекомендуємо мати із собою 2–3 одноразові маски або респіратори»,  пояснила Тетяна Вакуленко з УЦОЯО.


«Оскільки пробне ЗНО проводиться за особистим бажанням учасників, вони зобов’язані дотримуватися протиепідемічних заходів у громадських місцях (докладніше  за посиланням), про необхідність одягнення захисних масок чи респіраторів для допуску на пробне ЗНО кожен учасник повідомлений через персональний кабінет.

Вхід учасників до пунктів проведення пробного тестування відбуватиметься за наявності засобів індивідуального захисту  маски або респіратора (зокрема, виготовлених самостійно)»,  зауважують на сайті УЦОЯО.

Наразі завершують підготовку до проведення пробного ЗНО: організовують закупівлю і доставку необхідних засобів захисту (антисептики і санітайзери) для пунктів тестування. 

Пробне ЗНО є добровільним та необов’язковим, його фінансують за рахунок оплати, яку здійснюють учасники. Визначили вартість (138-150 гривень) ще в грудні 2019 року, коли підстав та законодавчих вимог для придбання засобів індивідуального захисту та дезінфекції ще не було.

Пункти проведення основної сесії ЗНО забезпечать усіма необхідними засобами захисту до 25 червня: медичними масками; безконтактними термометрами (пірометрами); засобами дезінфекції для рук; засобами дезінфекції для оброблення поверхонь; ізоляційними медичними халатами та захисними щитками для медиків.

Поділитися цією статтею
Автор: