З 25 травня можуть відкриватися дитячі садки в тих регіонах, які відповідатимуть умовам для послаблення карантину. Чи можуть у дитсадках вимагати довідку про стан здоров’я дитини після відкриття? Чи потрібна довідка з роботи від батьків? Які іграшки заборонили? На ці та інші запитання щодо роботи дитячих садків на період адаптивного карантину продовжує відповідати Міносвіти.

  •  Чи потрібна довідка з роботи від батьків?

Дошкільні заклади освіти не мають права вимагати від батьків довідку про працевлаштування. Дитячі садочки в регіонах, де дозволено їхню роботу на період адаптивного карантину, відкриті для дітей незалежно від того, чи працюють їхні батьки.

  •  Чи стосуються рекомендації МОН і Головного державного санітарного лікаря приватних садочків?

Так, тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів стосуються закладів дошкільної освіти всіх форм власності. Засновники приватних дитсадків є відповідальними за підготовку та відповідне забезпечення закладів. Ознайомитись з рекомендаціями можна за посиланням.

  •  Чи можуть у дитсадках вимагати довідку про стан здоров’я дитини після відкриття?

Ні. МОН і МОЗ не надавали рекомендацій щодо отримання батьками медичної довідки про стан здоров’я дитини, тож у дитячих садках не мають права її вимагати. Біля входу в заклад дошкільнятам щоранку вимірюють температуру. Дітей, у яких виявлена підвищена температура тіла або є ознаки респіраторних захворювань, не допускають до дитячих садків.

  •  Де переглядати документи про послаблення карантину на місцевому рівні?

Рішення про відкриття дитячих садків щодо кожної області, а також міста Києва ухвалює комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, зважаючи на епідеміологічну ситуацію. З рішенням про відкриття дошкільних закладів освіти можна ознайомитися на сайтах облдержадміністрацій та КМДА.

  •  У дитсадках заборонено використання всіх іграшок чи окремих видів?

На період адаптивного карантину в дитячому садку заборонено використання м’яких іграшок. Іграшки з інших матеріалів можна використовувати, проте варто обмежити активності з використанням великої кількості інвентарю.

  •  Як діяти, якщо в дитини підвищилась температура під час перебування в дитсадку?

Дітей, у яких виявлено температуру тіла 37,2 градусів або вищу під час перебування в дитсадку, мають ізолювати, повідомити батьків і медичного працівника закладу дошкільної освіти.

Поділитися цією статтею
Автор: