Під час Всеукраїнської серпневої конференції «Нова українська школа – старт реформи, участь громад» 21 серпня виступив Президент України Петро Порошенко, який розповів про основні освітні пріоритети.

448 тис. школярів з 1 вересня почнуть навчатися за новими державними стандартами згідно з НУШ. «Більше чверті століття ми чекали на цю реформу. Якісна освіта – це ключ до якісної економіки», — зазначив Президент. Президент наголосив, що нам потрібна освіта, з якою ми увійдемо на рівних до європейського простору. Після Революції гідності — це єдиний для нас напрямок: «Нам з вами потрібна освіта, яка формуватиме здатність в учнів не лише грати за встановленими правилами, а й перемагати за умов постійної зміни ситуації».

Також Порошенко зазначив про необхідність інклюзивної освіти. За рік в Україні з’явилося 8212 класів з можливостями для інклюзивної освіти. «Марина Анатоліївна (Перша леді України — прим.ред.) щодня зранку до вечора мене питає, що я сьогодні зробив для інклюзивної освіти», — зізнається Президент.


«370 млн грн заклали в бюджет на підвищення кваліфікації вчителів


Особливу увагу також треба приділити підвищенню кваліфікації вчителів іноземної мови. Бо сьогодні іноземна, за ствердженням Петра Олексійовича, — це «як повітря, без якого неможливо бути професіоналом у будь-якій галузі».

«Влада кожного шкільного вчителя більша за владу прем‘єр-міністра і президента», — підсумував Петро Порошенко, цитуючи слова Вінстона Черчилля.

Поділитися цією статтею