Терміни розвезення підручників у школи посуваються в середньому на місяць. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Інститут модернізації змісту освіти (ІМЗО), що наразі відповідальний за експертизу підручників та їх закупівлю, буде реорганізований у зв’язку з порушенням термінів друку підручників. Порушення було викликано 4 основними причинами: Блокування закупівель видавництвами через судові позови; Обмежені поліграфічні потужності України; Погана процедура експертизи підручників; Інституційна слабкість.

За попереднім планом підручники для 1 класу мусили бути в школах до 1 вересня – це було принципово важливо для вчителів та їхньої підготовки. Наразі ж МОН пропонує такі дії:

  • Перший місяць для 1 класу – адаптаційний. Передбачено, що першокласники не мають взагалі користуватися підручниками протягом цього часу. Тому тут  проблеми немає.
  • МОН розробило на перші тижні докладні матеріали для вчителів з детальним потижневим описом, де є навчальні цілі на тиждень, а також розписані активності, вправи та завдання для досягнення цих навчальних цілей. Усі ці матеріали розіслані на школи — їх також можна переглянути за посиланням.
  • Підручники з усіх предметів 1, 5, 10 класів будуть розміщені на сайті МОН та ІМЗО до 1 вересня.
  • Міністр закликала вчителів не просити батьків докуповувати підручники чи друковані зошити. Перший місяць вони будуть не потрібні.

Поділитися цією статтею