Подавайте заявку, якщо ваша школа потребує вчителів для дистанційного навчання

Учителі України й світу зголосились проводити уроки для тих шкіл, які не можуть своїми силами підтримувати дистанційне навчання. Тож ми запрошуємо керівників таких шкіл подавати заявки для координації з учителями-волонтерами.

З 14 березня в багатьох регіонах уже розпочалося дистанційне навчання. МОН запровадило Єдиний всеукраїнський розклад із посиланнями на матеріали Всеукраїнської школи онлайн. Ми прагнемо підсилити цю ініціативу, розуміючи важливість живого контакту дітей і дорослих.

Міністерство освіти і науки України, Громадська спілка «Освіторія», Cвітова Координаційна Виховно-Освітня Рада (СКВОР) Світового Конгресу Українців і Національна Українська Освітня Рада Конгресу Українців Канади заснували ініціативу «Навчанню бути!». Її мета — допомогти школам, в яких через бойові дії вчителі не мають можливості виходити онлайн і проводити уроки.

Ми звернулися до педагогів з усього світу з проханням стати вчителями наших дітей. Ділитися з ними знаннями, проводити консультації зі шкільних предметів, створювати простір для навчання та безпечного обміну думками. Багато педагогів з різних країн уже відгукнулися, адже вчителі всього світу зараз готові допомагати Україні.

Тепер учителів-волонтерів ми скоординуємо з керівниками шкіл, які цього потребують, для формування шкільного розкладу на час воєнних дій.

Тож якщо ваші класи потребують вчителя для проходження певних навчальних тем, ми готові вас із ним скоординувати. Для цього вам потрібно заповнити форму для шкіл. В її описі ви зможете прочитати про формат координації і проведення уроків.

Як це буде працювати?

  • школи заповнюють цю форму, у якій вказують, для якого класу, з якого предмета та для проходження якої теми їм потрібен учитель;
  • учителі-волонтери з усього світу заповнюють оцю форму та зазначають, які предмети та в яких класах вони готові викладати;
  • відповідно до сформованих запитів координатор проєкту формує пару «викладач — учнівська група» та допомагає в проведенні занять.

Звертаємо увагу: якщо ви потребуєте вчителів для різних класів, просимо заповнити ту саму форму для кожного класу окремо.

Присутність представника школи на занятті не є обовʼязковою.

Якщо ви готові долучитися до онлайн-зустрічей з українським учнівством як учитель — заповніть форму для вчителів. У ній ви також можете більш детально дізнатися про механізм реалізації освітньої підтримки.

Поділитися цією статтею