Український проєкт для дітей-біженців під назвою Better Time Stories («Історії кращого часу») отримав спеціальну відзнаку Болонського книжкового ярмарку.

Цe нагорода BolognaRagazzi CrossMedia Awards 2024 у категорії «Книги та цифрові платформи», мовиться в повідомленні Українського інституту книги.

— Я вражений тим, що Better Time Stories відібрали на CrossMedia Awards 2024, особливо в категорії Books and digital platform, — розповів співзасновник проєкту Андрій Шмигельський. — Це значить, що ми робимо важливу справу, актуальну не лише для України, а й для міжнародного видавничого ринку. У наш час люди хочуть не лише читати фізичну книжку, а ще й слухати, надто коли йдеться про дитячі книжки.

Що це за книжкова ініціатива і чим вона особлива?

Better Time Stories — новий книжковий проєкт для українських дітей, які через війну були змушені виїхати до країн Європи. Українські діти — вимушені переселенці в країнах Європи, а їх понад 1,8 млн, можуть отримати набір із п’яти ілюстрованих книг з аудіоверсіями мовою оригіналу та в перекладі. Особливість проєкту — можливість записати індивідуальну аудіоверсію книжки: кожній дитині її може записати рідна людина, яка залишилася в Україні. Так діти можуть почути книжку, начитану голосом тата або мами, брата або сестри, бабусі або дідуся.

Поділитися цією статтею