Міністерство освіти і науки України, фонд The LEGO Foundation та Австралійська рада освітніх досліджень розпочинають проведення моніторингу якості початкової освіти щодо впровадження діяльнісних та ігрових методів навчання, повідомляється на сайті МОН.

«Ефективність впровадження діяльнісних та ігрових методів навчання в освітній процес Нової української школи» — перше в Україні дослідження, що має намір проаналізувати, яким чином ігрові та діяльнісні методи навчання реалізуються в освітньому процесі початкової школи.

Дослідження відбуватиметься протягом чотирьох років. У ньому візьмуть участь 20 шкіл з п’яти областей України.

У межах моніторингу передбачене проведення оцінювальних інтерв’ю з учнями початкових класів та навчання для вчителів початкової школи інтервенційних закладів освіти, що поєднує змішаний формат тренінгів, методичний супровід та коучингову підтримку педагогів.

Метою дослідження також є виявлення впливу діяльнісних та ігрових методів навчання на формування ключових компетентностей учнів початкової школи, зокрема читацької та соціально-емоційної.

Ігрове та діяльнісне навчання є важливим для всебічного розвитку дітей, а також для розвитку когнітивної, соціальної, емоційної, креативної та фізичної сфер, які є необхідними для того, щоб діти ставали потужними агентами змін у власному житті та володіли достатніми навичками, щоб впоратися з будь-якими труднощами та зробити позитивний внесок у життя громад, вважають у Міністерстві освіти і науки.

Фото https://ua.depositphotos.com.

.

Поділитися цією статтею