У Великій Британії виявили мутацію нового варіанта коронавірусу. Для дітей такий штам COVID-19 може бути більш заразним, ніж попередній, повідомляє Reuters.

«Існує ймовірність того, що новий варіант коронавірусу має більшу схильність заражати дітей, вони стають сприйнятливішими до вірусу, як і дорослі», — підкреслив Ніл Фергюсон, член NERVTAG, професор та інфекційний епідеміолог з Імперського коледжу в Лондоні.

Крім того, Фергюсон зазначив, що жодної причини того, чому діти стали більш вразливі, поки що не встановили, але негативна тенденція вже прослідковується.

Вчені урядової Консультативної групи з питань загрози нових та нових респіраторних вірусів (NERVTAG), які відстежують новий варіант COVID-19, заявили, що він швидко став домінантним штамом на півдні Британії й незабаром може поширитись по всій території країни.

На думку вчених, мутований варіант SARS-CoV–2 є на 70 % заразнішим, аніж попередні штами у Великій Британії.

Поява нового штаму спонукала деякі країни закрити свої кордони з Великою Британією та впровадити жорсткі обмеження на період різдвяних свят.

Натомість Кабінет Міністрів України вирішив не закривати авіасполучення з Великою Британією.

«У нас із британцями візовий режим, що вже обмежує кількість пасажирів між нашими країнами. Наразі рейси виконуються переважно для повернення українців з навчання з-за кордону додому на різдвяні канікули», — зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею