«Дефіляда: Харків» — художній подкаст, де про життя українських письменників і письменниць слухачі дізнаються із сюжетних псевдодокументальних історій, стилізованих під міські легенди.

Вигадані історії створені на основі реальної інформації про героїв і героїнь подкасту. Епізоди різні за формою, стилем і проблематикою, бо ж не можна однаково говорити про Миколу Куліша, Майка Йогансена, Наталю Забілу чи Григорія Квітку-Основ’яненка. Творці не прагнуть розказати правду, а дивляться на людей з підручників і музеїв з точки зору сучасності і намагаються зрозуміти їх по-своєму.

Другий сезон подкасту «Дефіляда» відкриває епізод «Недописане», головні герої — драматург Микола Куліш і патріарх українського театру Лесь Курбас. Епізод уже можна слухати на всіх подкастних платформах.

Подкаст «Дефіляда: Харків» створений командою спільноти Teenside ГО «безпробілів». Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Facebook: https://www.facebook.com/defilyada.kharkiv

Instagram: https://www.instagram.com/defilyada.kharkiv

Twitter: https://twitter.com/defilyada_

Поділитися цією статтею