За останні два місяці продажі електронних книжок в інтернет-книгарнях видавництв зросли від 30 до 400%. Про це розповіли українські видавці на запит Читомо.

Такі цифри підтверджує нещодавнє опитування Info Sapiens. За його результатами частка покупців електронних книжок за останні три місяці зросла з 3 до 51 %, а загалом серед усіх куплених книжок електронні становили 47 %.

Серед імовірних причин зростання популярності електронних видань у книгарнях називають відсутність доставки та контакту під час покупки, нижчу ціну порівняно з паперовими книжками й численні акції.

Найбільше попит на такі книжки збільшився в інтернет-книгарні «Нашого Формату» — у березні продали втричі більше електронних видань, ніж у лютому, а у квітні — у 4 рази більше. У «Видавництві Старого Лева» продажі за березень-квітень також зросли у 2–3 рази. Також у «Видавництві Старого Лева» розповідають, що зацікавлення електронними книжками для дорослої аудиторії суттєво більше, ніж для дитячої.

Також СEO Yakaboo розповідає, що видавці, які раніше сумнівалися чи ставилися до цифрового контенту, як до чогось другорядного, зараз активно починають випускати свої книжки в електронному та аудіоформаті.

Поділитися цією статтею
Автор: