Відбулося друге засідання у справі декана факультету інформаційних технологій КНУ ім. Шевченка Юрія Теслі, який подав до суду «за образу честі, гідності та ділової репутації» після того, як український математик Ірина Єгорченко назвала його псевдонауковцем. Про це повідомляє «УП.Життя».

Псевдонауковцем Юрія Теслю називають через його «теорію несилової взаємодії». Експертизу цієї теорії з точки зору фізики провели п’ятеро авторитетних українських науковців. При цьому сам Тесля не має досвіду в фізиці та демонструє незнання фізичних законів. Тесля заперечує, що викладав теорію студентам, хоча на сайті факультету вона є у списку предметів, а на сторінці факультету у Facebook було запрошення на зустріч щодо теорії декана, як повідомляє «УП.Життя».

У результаті засідання Тесля скасував свої вимоги притягти до розгляду справи Верховну Раду, яка у разі його виграшу мала би опублікувати публічне спростування того, що він — лженауковець. Також Юрій надав на експертизу свою книгу, де детально виклав представлену теорію.

КНУ ім. Шевченка саму ситуацію поки не коментує, зазначаючи, що претензій до Теслі як декана немає. Якщо Теслю таки визнають псевдонауковцем, під загрозу потрапить і репутація самого університету, зазначають у виданні.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 21 березня.

Поділитися цією статтею