Проєкт «Освіторії» — «Перша Професія» — став одним із переможців iF SOCIAL IMPACT PRIZE 2019 в категорії «Якісна освіта». Це нагорода від міжнародного співтовариства  iF International Forum Design, які підтримують ініціативи, що сприяють розвитку суспільства. 

Двічі на рік iF Design визначає переможців та дарує загалом 50 тисяч євро на розвиток проєктів, які творчо вирішують найневідкладніші виклики, що стоять перед нашим суспільством.

16 членів журі з Бразилії, Китаю, Іспанії, Туреччини, Кореї та Німеччини вирішили підтримати «Першу професію» призовим фондом у 3 тисячі євро! Історію унікального українського проєкту, який безкоштовно допомагає вихованцям інтернатів та дитячих будинків опанувати робочі спеціальності, також опублікують у iF WOLRD DESIGN GUIDE.

Переможцями першого туру, які отримали по 5 тисяч євро, стали соціальні програми з Кенії, Австрії, Греції, Італії та Бразилії. Це програми захисту прав жінок, допомога біженцям, збереження дикої природи та інші. 

Нагадаємо, нещодавно ініціативи за участі «Освіторії» — Volt Camp, Школу освітніх управлінців (з Києво-Могилянською бізнес-школою) та Програму розвитку молоді (з Coca-Cola) відзначили на «Partnership for Sustainability Award 2019» в категорії «Суспільство».

До цього iLearn став одним із найкращих освітніх проєктів на «CSR Case Contest 2019».

Програма «Перша професія» — це 30 гуртків у 20 інтернатах 10 областей України. Це професійні освітні студії для сиріт та соціально незахищених, щоб діти не боялися безробітного майбутнього поза стінами інтернатів та не залишалися безпорадними сам на сам з дорослим життям.

Громадська спілка «Освіторія» реалізує цю програму з 2010 року. Вихованці інтернатів опановують корисні навички в професійно обладнаних майстернях з пошиття одягу, взуття, теслярської справи, кулінарії, перукарського мистецтва і візажу та ін. Завдяки проєкту закуповують обладнання, матеріали та фінансують зарплату вчителів.

Серед партнерів: IWCK, Winner, Клуб Добродіїв, ADV coupon, Кока-Кола Беверіджиз, Всі свої, w8less, Artview та ін.

Проєкт процвітає і завдяки підтримці небайдужих українців. На Спільнокошті уже зібрали понад 60 тисяч гривень!

Як стати частиною різдвяного дива

«Перша професія»: 5 історій про дітей, що надихають

Як випускнику інтернату опанувати першу професію

7 причин відвідати благодійний ярмарок Сharity Bazaar

Поділитися цією статтею