Міністерство освіти і науки провело консультацію з міністром охорони здоров’я та головним державним санітарним лікарем України щодо посилення обмежень у навчальних закладах «помаранчевої» і «жовтої» карантинних зон. Про це повідомив на своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки Сергій Шкарлет

Оскільки ситуація з поширенням коронавірусу в Україні є досить напруженою, МОН також радить продовжити за потреби канікули в школах.

Міністр нагадав, що наразі для закладів освіти діють карантинні обмеження, визначені постановою Кабінету Міністрів № 104 від 17 лютого 2021 року.

Забороняється:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами, якщо на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш ніж 50 % здобувачів та персоналу закладу;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

На території регіонів, для яких встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, забороняється відвідування закладів освіти незалежно від форми власності, крім відвідування дітьми закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та 1–4-х класів закладів загальної середньої освіти.

Додатково до цих заходів, враховуючи зростання показників захворюваності та рішення регіональних комісій ТЕБ та НС, спільні МОН і МОЗ рекомендації також передбачають запровадження додаткових обмежень при «жовтих» та «помаранчевих» рівнях епідемічної небезпеки, зокрема:

  • переводити на дистанційне навчання учнів 5–11-х класів закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Передусім ці обмеження варто застосовувати в населених пунктах і регіонах, де перевищено епідемічні пороги на грип та ГРВІ, а також там, де фіксується значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею