До 15 травня в українській Вікіпедії триває конкурс статей «Європейська весна» 2023. Він присвячений написанню статей про країни Ради Європи та проходить у межах міжнародної кампанії CEE Spring.

Європейська весна» (CEE Spring) — це міжнародний конкурс, що ставить за мету розвиток співпраці в межах Центральної та Східної Європи та покращення висвітлення регіону у Вікіпедії.

Цьогоріч він розпочався 21 березня і триватиме до кінця травня. Учасники та учасниці міжнародної кампанії вже встигли написати понад 300 статей про Україну — це другий результат серед усіх країн за кількістю статей.

Долучитися до кампанії можуть усі охочі. Для активних учасників та учасниць у конкурсі передбачені сертифікати та цінні призи від організаторів. Змагання в категоріях «Австрія» і «Чехія» проходять за підтримки Австрійського Бюро кооперації у Львові та Чеського центру у Києві відповідно. Для переможців цих категорій передбачені додаткові призи.

Детальні умови участі та перелік статей, пропонованих до створення й покращення, доступні на сторінці конкурсу у Вікіпедії: spring.wikimedia.org.ua.

Крім Вікіпедії, конкурс «Європейська весна» пройде і в сестринських вікіпроєктах — Вікіцитатах та Вікімандрах.

Долучитися
Поділитися цією статтею