Вийшов трейлер повнометражного документального фільму «Освітяни. Канікули в окупації» режисера Костянтина Кляцкіна, присвячений працівникам і працівницям закладів освіти Бучі, Ірпеня, Гостомеля та Ворзеля. Освітяни понад місяць були в окупації, але не впали у відчай. Вони щодня піклувалися про тих, хто поруч, а після звільнення взялися за відбудову своїх садочків і шкіл.

Трейлер фільму можна переглянути за посиланням.

У стрічці розказані історії дев’ятьох освітян із закладів освіти в найбільш постраждалих містах Київської області. Зокрема, це Бучанський ліцей №5 (вчителька Тетяна Рибакова та директор Михайло Наконечний), Ворзельський заклад дошкільної освіти комбінованого типу № 12 «Ластівка» (вихователька Раїса Лінчук та директорка Ірина Яригіна), Ірпінський ліцей № 3 (директор Станіслав Федоров та заступник директора Сергій Дідусь) та ліцей № 1 Гостомеля (вчителька Наталія Прокопенко, кухарка Віра Зеленська та директор Володимир Захлюпаний). Зйомки відбувалися в травні-червні 2022 на території цих громад.

Освітяни поділилися зі знімальною групою важкими спогадами про виживання в окупації, спротив, спроби зберегти свої школи та садочки від мародерства російської армії та руйнувань, злочини окупантів, взаємодопомогу та надію на швидке визволення.

Українська прем’єра фільму «Освітяни. Канікули в окупації» відбудеться 2 жовтня о 15:15 у кінотеатрі «Жовтень» у межах Національного конкурсу кінофестивалю Kharkiv MeetDocs.

Квитки на прем’єру можна придбати за посиланням. Також із 27 жовтня картина вийде у прокат в обраних кінотеатрах.

Поділитися цією статтею