30 травня освітня платформа «Культурний Проект» та Музей видатних діячів української культури проведуть п’яту лекцію проєкту «Українська культурна еліта в боротьбі за українську націю».

Цього разу Ольга Гураль, директорка Музею видатних діячів української культури та кандидатка історичних наук, розповість про Людмилу Старицьку-Черняхівську — письменницю та громадсько-політичну діячку, другу доньку Михайла Старицького, співавторку його творів на історичну тематику.

На лекції розкажуть про становлення Людмили як літераторки, підтримку батька у вкрай непростих життєвих обставинах, визначну роль у громадському русі кінця ХІХ — початку ХХ століття та активну діяльність за часів Української революції.

Лекція відбудеться 30 травня о 19:00 за київським часом на платформі Zoom.

«Українська культурна еліта в боротьбі за українську націю» — серія відкритих лекцій, спільно організована Культурним Проектом та Музеєм видатних діячів української культури. Фахівці з історії української культури розповідають, як українські поети, музиканти, письменники, публіцисти, перекладачі, актори та драматурги боролися за українську націю засобами культури.

Долучитися
Поділитися цією статтею