Онлайн-курс допоможе дітям і вчителям підготуватися до повітряної тривоги у школі та впоратися зі стресовими ситуаціями, які можуть виникнути.

Що робити, коли лунає повітряна тривога? Перейти до найближчого укриття. Якщо йдеться про школу, то освітяни мають подбати не лише про фізичну безпеку своїх учнів, а й про безпеку психологічну.

Разом зі Світланою Ройз, дитячою і сімейною психологинею, організатори підготували курс саме для вчителів. Він розповість, як допомогти дитині та собі подолати цю стресову ситуацію максимально безболісно.

Під час курсу педагоги навчаться складати алгоритм дій для переходу в укриття; змоделюють різні стресові ситуації, які можуть виникнути; розкажуть, як допомогти дитині швидко подолати панічну атаку. І наостанок дізнаються, як повернутися до навчання, коли повітряна тривога закінчилась.

У курсі, окрім теоретичного матеріалу, багато ігор та вправ, які допоможуть приборкати тривожність і повернутись у ресурсний стан.

Для кого цей курс?

Цей курс створено передовсім для вчителів, які працюють з учнями 1–11-х класів. Однак він буде корисним усім, хто працює з дітьми. Також він стане у пригоді батькам, які хочуть подбати про психічне здоров’я своєї дитини під час війни.

Із курсу педагоги дізнаються:

  • що робити, коли пролунала сирена;
  • які реакції на стрес бувають у дітей;
  • як впоратись із панічною атакою у дитини;
  • які існують вправи для приборкання тривожності;
  • як заспокоїти себе і дитину, коли виходимо з укриття.

Курс розпочнеться 13 жовтня.

Курс «Психологічна безпека дорослих та дітей під час повітряної тривоги у школі» розроблений у межах програми «Безпечна школа», яка реалізується Фондом Східна Європа у співпраці з ДСНС, МОН та МВС.

Зареєструватися
Поділитися цією статтею