Викладачів з усієї України запрошують долучитися до проведення антифейкових ігор «НотаЄнота» у своїх навчальних закладах.

Про це стало відомо із допису авторки проєкту Альони Романюк.

Фактчекінгова ініціатива НотаЄнота створила навчальний курс для вчителів з протидії дезінформації. Усім охочим необхідно переглянути навчальний вебінар, на якому розкажуть про методику проведення гри та як грати з учнями і покажуть понад 200 ігрових завдань на основі фейків та маніпуляцій.

Потім учасники отримають мультимедійну презентацію та роздаткові матеріали для проведення гри у своєму навчальному закладі. Також освітяни отримають доступ до закритого чату, в якому зможуть узгоджувати деталі проведення гри, ділитися враженнями та досвідом. Перша хвиля навчання пройде в лютому. Усі деталі надійдуть відібраним учасникам окремим листом. Участь у програмі безоплатна, потрібно заповнити форму. 

У рамках проєкту «НотаЄнота» відбирають 100 учителів з усієї країни, які пройдуть коротке онлайн-навчання та проведуть щонайменше одну гру. Також долучатися до проєкту можуть представники університету третього віку, бібліотекарі та активісти. Авторка антифейкових ігор — фактчекерка, викладачка Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Альона Романюк. 

«НотаЄнота» — це командна гра для учасників від 14 років. Її мета — показати, як працюють фейки та дезінформація на основі реальних кейсів, навчити визначати ворожі впливи та протистояти маніпуляціям. Для організації гри необхідно зібрати щонайменше 5 команд по 4 гравці. Найбільша кількість гравців, які одночасно грали в «НотаЄнота» — 140 (16 команд). Після проведення ігор у своїх навчальних закладах освітяни отримають сертифікат про проходження навчального курсу «НотаЄнота», спрямованого на протидію дезінформації в ігровому форматі.

Взяти участь
Поділитися цією статтею