25 квітня 2023 року освітня платформа «Культурний Проект» та Музей видатних діячів української культури проведуть четверту лекцію проєкту «Українська культурна еліта в боротьбі за українську націю».

Це серія відкритих безкоштовних онлайн-лекцій, присвячених ключовим особистостям української історії та культури. Співробітники музею розповідатимуть, як українські поети, музиканти, письменники, публіцисти, перекладачі, актори та драматурги боролися за українську націю засобами культури.

«Будь-які твердження, що Україні незалежність дісталася як подарунок долі, цілком безпідставні, каже виконавча директорка ГО «Культурний Проект» Тетяна Дубіч. Покоління талановитих, закоханих в українські фольклор, історію, мову, традиції людей поклали життя за те, аби пересічні українці збагнули для себе цінність власної держави і були готові відстоювати її суверенність».

Перша відкрита лекція «Михайло Драгоманов — найбільший український інтелектуал XIX ст.» відбудеться у форматі онлайн 15 лютого 2023 року. 

Проведе лекцію Ольга Гураль, директорка Музею видатних діячів української культури.

«Михайло Драгоманов — надзвичайна постать в нашій історії, — каже Ольга. — Багато хто сприймає його неоднозначно та хибно інтерпретує його ідеї. Мені дуже хочется розповісти про те, якою він був людиною, “зробити” його живим і більш зрозумілим».

«Культурний Проект» — недержавна освітня платформа, лідер українського ринку неформальної освіти у сфері гуманітарних знань. «Культурний Проект» створює освітні курси та програми з історії, філософії, літератури, мистецтва, музики та інших дисциплін. Місія організації — змінювати глибину думки, широту погляду, якість життя, аби підвищувати рівень зрілості українців.

ГО «Культурний Проект» — організація, що адвокатує культуру та розбудовує спільноти довкола гуманітарних знань. Спеціалізується на проєктах, які сприяють росту культурної освіти суспільства.

Долучитися
Поділитися цією статтею