ГС «Освіторія» і телеканал ПЛЮСПЛЮС, що входить до складу групи 1+1 media, проведуть відкритий онлайн-урок, присвячений українській поезії. Урок для 5–7-х класів вестиме фіналістка премії Global Teacher Prize Ukraine 2018 Наталія Рудніцька.

Всеукраїнський онлайн-урок «Пробачайте поетам дивацтва незлі: небагато поетів живе на землі» відбудеться 25 квітня о 9:30. Урок транслюватимуть на Facebook-сторінці «Освіторії» тут.

Заняття розраховане на учнів віком 10–12 років. На ньому школярі зможуть більше дізнатися про поезію, її змістове наповнення, послухати вірші класиків і сучасних поетів, спробувати власні сили у віршотворенні та вивчити вірш під час прямого ефіру.

Тема уроку «Пробачайте поетам дивацтва незлі…» — цитата з вірша Бориса Олійника. «Не варто сприймати цей текст буквально, бо у вірші йдеться не про поетів, а про поезію. Про те, як поети по-особливому бачать світ, як вони вміють читати поміж рядків», — пояснює вчителька Наталія Рудніцька, фіналістка Global Teacher Prize Ukraine 2018. Наталія планує побудувати урок без складних технічних завдань. «Завдання будуть подібні до інтерактивної гри, де діти буцімто щось обирають, а потім випливає правильна відповідь. Будуватиму свою розповідь як діалог із глядачами», — розповідає вона.

Зміст уроку включатиме епізоди анімаційного проєкту «Говоримо українською», створеного телеканалом ПЛЮСПЛЮС, а саме — про поширені мовні помилки під час вивчення рідної мови.

Іванна Найда, генеральна продюсерка телеканалу ПЛЮСПЛЮС, коментує: «Телеканал ПЛЮСПЛЮС виконує важливу соціальну місію, заохочуючи дітей та їхніх батьків до глибшого вивчення української мови та літератури. Саме із цією метою ще у 2021 році разом з Міністерством культури та інформаційної політики України ми реалізували важливий анімаційний проєкт «Говоримо українською», а зараз долучені до впровадження масштабної ініціативи 1+1 media «Плюсуй українську». А вже 25 квітня спільно з нашими партнерами та однодумцями — «Освіторією» — ми анонсуємо відкритий урок, аби розповісти дітям про важливість поезії в нашому житті. Сподіваємося, цей урок буде додатковою мотивацією для вивчення української поезії та історій наших неймовірних митців».

«Для нас в Освіторії надзвичайно важливо пропонувати доступні та сучасні формати навчання, а також підтримувати ініціативи партнерів, що спрямовані на їх поширення. Дітям подобаються оригінальні підходи викладання, тож я впевнена, що це інтерактивне заняття відгукнеться школярам та дозволить їм проявити власну креативність. До онлайн-уроку зможуть долучитися учні, вчителі та батьки з усіх куточків країни і відкрити для себе неочікувані сторінки української поезії та мови», — додає Зоя Литвин, голова громадської спілки «Освіторія».

«Говоримо українською» — анімаційний, соціально важливий проєкт, створений за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України для популяризації української мови серед дитячої аудиторії. Проєкт в ігровій, анімаційно-розважальній формі розповідає правила та особливості, властиві українській мові. Традиційно, у кожній з коротких, анімованих історій, де головними героями є персонажі світу ПЛЮСПЛЮС, розглядається конкретна ситуація про поширені мовні помилки. Мета проєкту «Говоримо українською» — зацікавити дітей упевненіше й грамотніше говорити українською, позбавлятися помилок у спілкуванні українською, надихнути якомога більше маленьких українців говорити рідною мовою.

Поділитися цією статтею
Автор: