ГС «Освіторія» спільно з EdEra створили онлайн-курс «Автостопом по біології» для підготовки до ЗНО з цього предмета.

Формат онлайн-курсу передбачає наявність навчальних матеріалів на платформі 24/7. Навчатися можна в будь-який час. Перший навчальний модуль виходить 4 квітня, наступні чотири модулі виходитимуть кожні півтора тижні. Курс доступний на платформах EdEra і iLearn.

Курс представлено у форматі блогу з 42 коротких відео, що пояснюють теоретичну частину з живими прикладами і графічними анімаціями. Відео пояснюють біологічні принципи в реальних життєвих ситуаціях — у спортзалі, ботанічному саду чи в шкільній їдальні. До кожної теми за принципом мікронавчання будуть представлені конспекти, інтерактивний глосарій усіх термінів і тестові питання, побудовані на основі ЗНО.

Заняття проводять експерти, бакалаври біології, зараховані на магістратуру на програму Neuroscience в Університеті Геттінгена (Німеччина) Анна Ляшенко та Владислав Дембровський. Анна — практикант в Інституті органічної та біохімії в Празі, голова команди RnD EdEra. Владислав — стипендіат програми Еразмус+; переможець студентського всеукраїнського Біологічного Турніру «Крокус»; спікер міжнародної конференції «Integrative Biology and Medicine» (2017); ведучий та член журі на Всеукраїнському шкільному турнірі юних біологів.

Програму курсу створено на основі статистики складання ЗНО з біології попередніх років та визначення, які помилки найчастіше роблять учні. Вона складається з таких п’яти модулів:
– Ознаки живого
– Клітина
– Генетика та розмноження
– Ботаніка
– Фізіологія людини

У кінці кожного великого навчального модуля учасники пройдуть підсумковий тест. Сертифікат про проходження курсу надаватиметься безкоштовно.

Поділитися цією статтею