«Освіторія» шукає супергероїв: програма Ініціативи Angles навчить дітей розпізнавати інсульт та рятувати життя

«Супергерої FAST» — це інтерактивна навчальна програма підвищення обізнаності про симптоми інсульту, орієнтована на дітей 5–9 років. Програма розроблена Факультетом освітньої та соціальної політики Університету Македонії (Греція) за підтримки Angels Initiative, а в Україні її підтримає ГС «Освіторія», відібравши 50 учителів-амбасадорів з усієї країни.

За даними Всесвітньої організації боротьби з інсультом, кожна четверта людина страждає від інсульту впродовж життя. Інсульт — саме та хвороба, де час критично важливий: за умови вчасно наданої медичної допомоги, життя та здоров’я людини цілком можна зберегти. І найчастіше інсульт вражає людей старшого віку.

Дідусі й бабусі дарують дітям безмежну любов, доброту та життєві уроки. І дитина, яка не розгубиться в критичній ситуації, зможе виконати справжню супергеройську місію — врятувати життя бабусі чи дідуся. Для цього діти повинні вміти розпізнавати ранні прояви інсульту та знати як діяти, а навчити цього можна вже в молодшій школі. Саме з цією метою було розроблено програму «Супергерої FAST».

ГС «Освіторія» пропонує вчителям молодшої школи стати Амбасадором програми «Супергерої FAST» та озброїти дітей життєво важливими знаннями, які допоможуть врятувати життя літньої людини — бабусі чи дідуся, члена родини чи громади.

Хто такі амбасадори?

Це вчителі молодшої школи, яких надихає ідея проєкту та які готові взяти на себе такі зобов’язання:

  • Взяти участь в онлайн-тренінгу проєкту наприкінці січня та інших онлайн-заходах у межах проєкту.
  • Проводити тренінги для вчителів своєї школи, району, населеного пункту тощо; відповідати на питання інших вчителів регіону щодо проєкту.
  • Проводити уроки для дітей свого класу та школи.
  • Активно писати про проєкт у соціальних мережах, щоб якомога більше людей про нього дізналися.
  • Долучатися до комунікаційних проявів проєкту.

Амбасадорів проєкту забезпечать сучасними цікавими інтерактивними освітніми матеріалами програми «Супергерої FAST», які сформовані за концепцією супергероїв та навчають дітей емпатії та любові.

Велика місія проєкту — навчити 1 мільйон дітей у всьому світі, аби підвищити обізнаність про симптоми інсульту та врятувати життя. Допоможіть нам її здійснити!

Щоб стати Амбасадором програми «Супергерої FAST», заповніть реєстраційну форму до 15 січня та очікуйте на результати відбору до 25 січня 2021 року.

Навчання Амбасадорів відбудеться наприкінці січня, а активна фаза проєкту припаде на лютий-квітень 2021 року.

Дізнатися більше про програму «Супергерої FAST» можна тут.

Стати Амбасадором програми «Супергерої FAST»
Поділитися цією статтею