«Освіторія» перемогла в номінації People у конкурсі Міжнародної кампанії Глобального договору ООН «Партнерство заради сталого розвитку».

Громадська спілка «Освіторія» отримала головний приз у номінації People за проєкт Всеукраїнська школа онлайн, адже він справді є прикладом партнерства держави, громадського та приватного секторів. Раніше ВШО увійшла до ТОП-30 проєктів країни, створених за часів Незалежності. Нагороду вручили виконавчій директорці спілки Анні Сидорук.

Міжнародна кампанія Partnership for Sustainability Award («Партнерство заради сталого розвитку») започаткована Мережею Глобального договору ООН в Україні і має на меті просувати Цілі сталого розвитку та сприяти партнерству між бізнесом, бізнес-асоціаціями, урядами, громадянським суспільством та академічними установами.

Вперше кампанія Partnership for Sustainability Award відбулася у 2018 році. За три роки участь у ній взяло понад 300 компаній та організацій. Географія кампанії охопила Україну, Польщу, Туреччину, Білорусь і Македонію.

Конкурсні проєкти змагались у таких категоріях:

Peace — права людини, сприяння мирному діалогу, протидія корупції, правова безпека, справедливість, соціальне забезпечення;

Planet — навколишнє середовище, поводження з відходами, зелена енергія, зміна клімату, захист біорізноманіття, стале споживання та управління водними ресурсами, сталий ланцюжок постачання, зелені інновації;

Prosperity — економічне зростання, сталий розвиток міст, інфраструктури та громад;

People — інклюзивність, освіта, розширення можливостей молоді, культурне різноманіття, гендерна рівність, охорона здоров’я.

Переможців обирало міжнародне експертне журі.

Проєкти оцінювали за такими критеріями:

  • вплив на розвиток суспільства,
  • інноваційність проєкту,
  • партнерство,
  • сталість проєкту.

Всеукраїнська школа онлайн — це платформа для дистанційного та змішаного навчання учнів 5–11-х класів та методичної підтримки вчителів.

Платформу створено Громадською спілкою «Освіторія» на замовлення Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства освіти і науки України та державної установи «Український інститут розвитку освіти», за підтримки Швейцарії в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, який виконується Консорціумом ГО DOCCU та PH Zurich.

Поділитися цією статтею