Освіторія.Медіа вперше вручила відзнаку Освіторія.Медіа award 2024. Оголосили переможців на наймасштабнішому освітньому фестивалі «Вчителі майбутнього 2024» у Львові. Їхній список вже опублікували на окремому лендінгу.

Цьогоріч відзнаку здобули такі ініціативи, як проєкт «Укрліт» (категорія «EdTech-прорив»), проєкт «Освітній Суп» (категорія «Освіта задля добробуту»), серія мультиків «Незламні міста» (категорія «Ідентичність+»), ініціатива «Учитель іде в ЗСУ» (категорія «Спеціальна відзнака за освітню життєстійкість»), а також проєкт «Поруч» (категорія «Вибір читачів»).

«Започаткована нами нагорода Освіторія.Медіа award — не про “всупереч”, вона про ті проєкти та ініціативи, завдяки яким українська освіта триває. Я хочу подякувати нашим шановним журі, які виставляли бали номінантам. Я хочу подякувати усім нашим читачкам і читачам, які голосували за проєкти в окремій категорії. І я дякую усім освітнім ініціативам і проєктам за те, що ви розумієте: ми не можемо програти освіту, бо українська освіта — це запорука українського майбутнього», — зазначила головна редакторка Освіторія.Медіа Катерина Кисельова на фестивалі під час оголошення переможців. 

Мета Освіторія.Медіа award — зробити відомими широкій громадськості проєкти, які роблять суттєвий внесок у розвиток освіти під час повномасштабної війни. Кандидатів у кожній категорії внутрішньо номінувала команда Освіторії. Серед заявлених ініціатив журі обирали переможця, оцінивши вплив на аудиторію, комплексність рішення, стійкість і тривалість кожного проєкту.

Цьогоріч у склад журі увійшли керівниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2020 Василь Дяків, керівник студії онлайн-освіти EdEra Ілля Філіпов, засновник руху EdCamp Ukraine Олександр Елькін та очільниця Освіторії і засновниця Новопечерської школи Зоя Литвин.

Крім того, читачі Освіторія.Медіа теж зробили свій вибір. До 30 травня на наших сторінках тривало відкрите голосування «Вибір читачів». Саме там можна було віддати свій голос за ініціативу, яку читачі вважали найважливішою. А ще — можна було номінувати свою, яка не потрапила в шорт-ліст.

Більше про відзнаку
Поділитися цією статтею