Український культурний фонд та громадська спілка «Освіторія» розпочали співпрацю з розширення та посилення грантової програми «Культура плюс».

«Освіторія» вже понад 7 років розвиває освіту в Україні на різних рівнях — від локального до загальноукраїнського. За роки роботи ми переконалися: сила — в синергії. Ми пишаємося новим рівнем співпраці з Українським культурним фондом. Тепер наш досвід та експертиза зможуть допомогти іншим організаціям та ініціативам рухати освіту, а значить — рухати майбутнє», — говорить виконавча директорка ГС «Освіторія» Анна Сидорук.

«Освіторія» буде співпрацювати з УКФ у рамках ЛОТ-у «Культура і освіта».

Пріоритетними напрямами роботи будуть: впровадження мистецьких практик в освітній процес закладів усіх рівнів, залучення учнів та студентів до мистецьких практик у позанавчальний час, а також поширення знань серед освітян про сучасний культурно-мистецький процес для популяризації в освітніх програмах.

«Нові партнерства дозволять вивести програму Культура+ на стратегічно новий рівень, збільшать можливості як кожного з партнерів, так і Українського культурного фонду у визначених сферах», — зазначила директорка УКФ Юлія Федів.

Конкурсна програма УКФ «Культура плюс» націлена на посилення інтеграції культури в щоденні громадські, освітні та соціальні практики, на розширення розуміння ролі культури в житті суспільства, на розвиток міжгалузевої співпраці та демонстрації значення культури для збереження цілісності нації та зростання її креативного потенціалу.

Бюджет ЛОТ-у «Культура і освіта» становить 10 мільйонів гривень. Подивитися умови участі та подати заявку на конкурс ідей можна на сайті УКФ за посиланням.

Поділитися цією статтею