Тематичні блоки «Суспільне. Спротив» про початок нового навчального року команда регіонального мовлення Суспільного підготувала спільно з громадською спілкою «Освіторія».

Як українці розпочинають новий навчальний рік — 31 серпня та 1 вересня можна буде переглянути у всеукраїнському інформаційному проєкті «Суспільне. Спротив» на місцевих каналах Суспільного (Суспільне Львів, Суспільне Рівне, Суспільне Житомир та інших) і супутниковому каналі Суспільне Новини. Школярі та вчителі, які вимушено перебувають за кордоном, поділяться історіями про те, як долають труднощі еміграції, а освітяни та посадовці розкажуть про особливості цьогорічного освітнього процесу в Україні та безпеку учнів.

«Сотні тисяч школярів цього року навчатимуться в укриттях під час повітряних тривог, очно чи дистанційно. Проаналізуємо в масштабі всієї України шкільні безпекові умови в містах, близьких до лінії фронту, і в тилу. Покажемо, як розпочинають новий навчальний рік українці за кордоном. Розповімо історії тих, хто виборює право українських дітей здобувати освіту, попри повномасштабну війну», — каже Артем Шелковий, генпродюсер регіонального мовлення Суспільного.

Скільки навчальних закладів розпочнуть очну освіту з 1 вересня? Якими є безпекові умови та альтернативи укриттям у школах? Хто відповідальний за освіту українських дітей за кордоном? На ці питання експерти дадуть відповідь у «Суспільне. Спротив» 31 серпня о 19:15. Загалом, інформаційний вечірній ефір розпочинається о 17:00.

А про те, як заохотити дітей навчатися в умовах повномасштабної війни і як навчатимуться українці за кордоном, ітиметься у прямому ефірі інформаційного ранку «Суспільне. Спротив» 1 вересня о 7:00.

«Освіта — фундамент для всіх сфер. І попри повномасштабну війну вона не може чекати. Ми в “Освіторії” націлені на підтримку вчителів, учнів, їхніх батьків, на відновлення навчання та забезпечення доступу до освіти для всіх дітей, незалежно від місця проживання чи обставин. Тому, зокрема, рік тому ми спільно з партнерами запустили застосунок для наймолодших школярів “Вивчаю — не чекаю” — це перша в Україні гра для учнів початкової школи з освітнім контентом, що відповідає українській державній програмі. Завдяки їй діти навчаються математики та читання, а сам застосунок має вже майже 70 тис. завантажень. Також ми продовжуємо розвивати Всеукраїнську школу онлайн — національну онлайн-платформу, яка забезпечує дистанційне навчання з 5-го по 11-й клас. Розкажемо про це в ефірі Суспільного», — коментує Анна Сидорук, операційна директорка громадської спілки «Освіторія».

Онлайн «Суспільне. Спротив» можна переглядати на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення, і на YouTube-каналах Суспільне Рівне, Суспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Поділитися цією статтею