Повномасштабна війна чинить нищівний вплив на українську освіту. За даними Міністерства освіти і науки України, з 24 лютого понад 300 закладів освіти зруйновані повністю, а 2739 — пошкоджені внаслідок обстрілів. Чимало українських учнів втратили доступ до освітньої інфраструктури в результаті ворожих дій рф на території України. Але навіть під час війни кожна дитина має право на якісну освіту, тож ми в «Освіторії» вирішили відновити одну зі шкіл, щоб посилити процес відновлення навчання.

Керівники та вчителі шкіл можуть відправити заявку за посиланням до 5 грудня включно. Для нас відновлення школи — це більше, аніж відбудова стін, тому крім відбудови фізичного простору, ми проведемо навчання для педагогів, допоможемо із впровадженням НУШ та інноваційних підходів, надамо інструменти психологічної підтримки. Все це буде реалізовано разом з командою найкращих освітніх експертів, які стануть опорою та джерелом натхнення для шкільної команди.

«Від початку повномасштабної війни «Освіторія» реагує на нагальні запити учасників освітнього процесу. Всі наші проєкти орієнтовані на відновлення навчання. Для нас важливо, щоб попри війну діти продовжували отримувати доступ до якісної освіти. На жаль, чимало шкіл було зруйновано повністю, а тисячі — пошкоджені в результаті обстрілів та бомбардувань. У деяких містах внаслідок війни не всі школи змогли відчинити свої двері 1 вересня і зустріти учнів. Там, де рівень безпеки дозволяє відновити офлайн-навчання, ми хочемо відбудувати одну з пошкоджених шкіл, аби діти могли повернутися до навчання», — говорить голова ГС «Освіторія» Зоя Литвин.

Обираючи школу, ми будемо спиратися на такі критерії:

1. Школа розташована на підконтрольній Україні території.

2. Рівень безпеки дозволяє впроваджувати офлайн-навчання.

3. Чимало дітей шкільного віку на території громади не отримали доступ до школи, серед них — діти ВПО.

4. Проактивна та відкрита до інновацій шкільна команда та керівництво.

Етапи відбору:

1. Збір заявок — до 5 грудня.

2. Аналіз заявок — до 16 грудня.

3. Оголошення результатів відбору — 26 грудня.

Після того як школу буде обрано, «Освіторія» бере на себе відповідальність за відновлення школи, що включатиме: пошук підрядників, закупівлю матеріалів, проведення ремонтних робіт, навчання та підвищення кваліфікації вчителів, психологічну підтримку та підготовку педагогів.

Поділитися цією статтею