Сергій Горбачов запрошує територіальні громади взяти участь у п’ятому етапі реалізації проєкту «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі» (Вихователь безпеки).

Про це освітній омбудсмен повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Мета проєкту — впровадження в закладах освіти відповідальної особи з повноваженнями щодо створення безпекового середовища для дітей під час навчального процесу.

До участі запрошують територіальні громади, які готові долучитися та які перебували під окупацією росії. Зокрема, вони мають:

– ввести посаду або покласти відповідні обов’язки на одного чи кількох працівників у межах реалізації проєкту «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі»;

– забезпечити спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі робочим місцем та необхідними приладдям;

– відрядити на навчання до закладу вищої освіти МВС кандидата на виконання функцій спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі.

Таким спеціалістом може стати кандидат віком від 21 року, який має громадянство України, освіту не нижчу за рівень бакалавра і вільно володіє українською мовою.

Подати анкету можна до 16 липня за лінком. Проєкт впроваджується Міністерством внутрішніх справ України спільно з Національною поліцією України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій за участі Міністерства освіти і науки України, освітнього омбудсмена у партнерстві із Всеукраїнською Асоціацією об’єднаних територіальних громад, Асоціацією міст України, громадською організацією «Безпечний освітній простір» та за підтримки UNICEF Ukraine.

Деталі можна дізнатися на сайті МВС.

Долучитися


Поділитися цією статтею